Met “Spitman zoekt” vinden we dat huis dat nog niet eens te koop staat

Ben je op zoek naar een nieuw huis? Maar vind je het toch wel lastig in deze markt waarin een woning vaak zo weg lijkt te zijn? Maak dan kennis met “Spitman Zoekt”. Met veel blijdschap lanceren wij dit NIEUWE concept dat woningzoekenden aan een huis helpt. Het is een virtueel breekijzer voor de krapte in de woningmarkt.

Het vinden van een huis wordt steeds moeilijker. Het aanbod neemt af en het aantal geïnteresseerden per woning neemt toe. Twee jaar geleden stonden er op Funda in Arnhem nog 1.820 woningen te koop. Vandaag de dag zijn dat er nog maar 848! We krijgen dagelijks telefoontjes van woningzoekenden met de vraag of wij ze kunnen helpen met hun zoektocht”. Uiteraard boden wij al een gratis zoekservice waarmee je tijdig op de hoogte wordt gehouden van ons aanbod en dat van collega’s. Ook kon je bij ons een zoekopdracht plaatsen waarbij we vaak een huis vinden voordat deze op Funda komt.

Omdat we graag meer voor onze woningzoekenden willen doen, hebben dus “Spitman zoekt” in het leven geroepen. In het verleden lieten woningzoekenden briefjes achter in de brievenbus van huizen waar ze interesse in hadden. Dit concept is een digitale vervanger van dit briefje. Als je speelt met de gedachte ooit te verhuizen en iemand toont concrete interesse in je huis, dan zou het zo maar kunnen zijn dat je eerder beslist. Ieder huis is volgens ons te koop.

We starten met een pilot met een vijftal woningzoekenden. “Met de woonwensen van deze mensen gaan we via diverse kanalen aan de slag om verkopers te vinden. Dat doen we via intelligente campagnes op sociale media, maar we proberen dit ook te bereiken via ons netwerk, huis-aan-huismailingen en mond-tot-mondreclame.

Veel mensen hebben latente verhuisplannen en in veel gevallen hebben zij hun huis nog niet te koop staan. Als zij door “Spitman zoekt” een match zien met hun eigen huis dan kunnen zij al eerder hun verkoopplannen kenbaar maken. Op deze manier proberen we vraag en aanbod te matchen nog voordat het op Funda komt.

Houd onze Facebook pagina in de gaten want de komende weken, zullen wij onze vijf zoekers met hun woonwensen gaan voorstellen. Zie hier voor alvast de woonwens van Joost en Emina. Een ontzettend leuk stel dat met hun twee jonge zoontjes in Den Bosch woont. Voor hen zijn wij op zoek naar een leuke eengezinswoning in Arnhem Zuid. Lees hier hun verhaal.